KV. GILLET

Ett kvarter där seniorer och vårdtagare kan bo i ett skräddarsytt område med stora valmöjligheter i en redan väl fungerande stadsdel. 

En boendekedja på en unik plats i Torshälla, intill både natur- och stadsmiljö, där infrastrukturen i omgivningen redan är etablerad. Här skapar vi en boendeform som främjar för umgänge över gränserna, en plats där anhöriga kan leva vid sidan av sina käraste som behöver daglig vård. Integrerat nära affärer, mötesplatser, kommunikationer, m.m. 

En genomtänkt design, goda rumssamband och områdesplanering i samspel med den vackra omgivningen genomsyrar bebyggelsen. 

På området planeras ett äldreboende med restaurang på bottenplan, trygghetsboende och bostadsrätter.

UTFORMNING KV. GILLET

 

Äldreboende

I lamellhuset mot Eskilstunavägen finns lokaler för särskilt boende enligt SOL.

Byggnaden består av 5 våningar. Totalt 8 avdelningar särskilt boende är placerade på plan 1-4. Entréplan inhyser personalytor, gym- och rehablokaler, spa-avdelning, storkök, en privat restaurang för det särskilda boendet och en offentlig restaurang för allmänheten. I anslutning till gemensamhetsutrymmen på över 120m² finns även en stor balkong om ca 110m². Från lobby på entreplan finns även utgång till en gemensam innergård med möjlighet för odling och aktiviteter.

Antal våningar: 5
BOA lägenheter: 32m²
Antal lägenheter: 88st
LOA Äldreboende: 6 450m2
Yteffektivitet SÄBO: 73,3m2/ lgh
LOA Storkök och restaurang: 275m²
Upplåtelseform: Hyresrätt
Boendeform: Särskilt boende enligt SOL

Trygghetsboende

I lamellhuset mot Holmenleden planeras lokaler för trygghetsboende.

De 3 övre våningarna rymmer 14 lägenheter vardera om 1-2 RoK. Entréplan inhyser förutom ytterligare 10 lägenheter även gemensamhetsutrymme samt ett hobbyrum som kan iordningställas till olika verksamheter. Varje lägenhet har tillgång till egen balkong. Passage finns till den gemensamma innegården från vilket man kan nå den offentliga restaurangen i äldreboendet. Det finns även Rullstols-/rullatorförråd för varje våningsplan/trapphus.

Antal våningar: 4
BOA lägenheter 1rok: 35m²
BOA lägenheter 2rok: 50m²
Antal lägenheter 1rok: 22
Antal lägenheter 2rok: 30st
LOA Trygghetsboende: ca 3 015m²
Upplåtelseform: Hyresrätt
Boendeform: Trygghetsboende

 

Seniorboende

Perfekt läge intill Eskilstunaån! De båda punkthusen mot ån upprättas som en bostadsrättsförening. Storleken på lägenheter varierar mellan 2-3 RoK om ca 50-70m². Dessutom får man en balkong på ca 10m² med utsikt över Esilstunaån.

Under byggnaderna planeras även ett underjordiskt garage som ska försörja seniorboende och trygghetsboende med parkering. Parkeringsplatserna i garaget utrustas med elbilsladdare.

Antal våningar: 3
BOA lägenheter 2rok: 50/55/64m²
BOA lägenheter 3rok: 69/71m²
Antal lägenheter 2rok: 16st
Antal lägenheter 3rok: 8st
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Boendeform: Seniorboende