Maison Forte fortsätter samarbetet med Nyköpings SK

Vi på Maison Forte vill stödja initiativ som inte bara ger barn och ungdomar möjligheten att röra på sig och att integrera med andra men som också månar om samhällsnytta och jämställdhet. Därför går vi in för femte året i rad som huvudsponsor för Nyköpings SK.

Under 2019 etablerades en hockeyskola för tjejer av NSK’s damlag ”Knightmares” för att få in fler tjejer i hockeyn. NSK bedriver också en så kallad ”hockeyfritis” varje vecka för barn och ungdomar i olika åldrar där alla får möjligheten att prova på sporten. Föreningen har också investerat i låneutrustning för att underlätta för ungdomar att utöva sporten utan att det blir alltför kostsamt. Som huvudsponsor går vi på Maison Forte in för att främja NSK:s intiativ.

”I en tid av kris i samhället och ekonomisk osäkerhet så betyder sponsring och stöd från näringslivet extra mycket för föreningen. Maison Fortes stöd till föreningens arbete att skapa en meningsfull och kvalitativ fritid med rörelse och aktivitet för barn, ungdomar och vuxna är oerhört betydelsefullt och visar på vilket samhällsansvar Maison Forte tar för Nyköpings- och Oxelösundsborna. – Magnus Idebro Styrelseordförande Nyköpings SK”

”Vi tycker det är viktigt att stödja den lokala sporten, medverka till samhällsnytta genom att få människor i rörelse. Idrott som ishockey är ganska dyrt och via vårt sponsorskap hoppas vi att de som vill får testa på denna sport och förhoppningsvis bli så pass intresserade att de fortsätter sin idrottskarriär för ett liv i rörelse hos NSK” säger projektchef Ulf Johansson på Maison Forte.

Under säsongen kommer Maison Forte och NSK producera audiovisuellt material om de sociala engagemang som NSK bedriver med syftet att väcka intresset hos fler ungdomar att testa på hockey.