Bild utanför flerbostadshus

Projekt Äldreboende på Brandholmen, Nyköping
Kvarteret Koggen Äldreboende

Antal bostäder

84 st

Bostadstyp

Lägenheter

Projektstorlek

7700 kvm BTA

Solceller

Ja

Total projekttid

Kvartal 3, 2018 - Kvartal 2, 2020

Kvarteret Koggen Äldreboende

Strax öster om centrala Nyköping ligger det natursköna och området Brandholmen. Koggen fastigheterna omfattar ett särskilt boende för äldre och två stycken gruppboenden enligt LSS, totalt 84 lägenheter. Nyköping kommun är hyresgäst och planerad inflytt var under första kvartalet 2020. Totalentreprenör var Byggmästarna i Nyköping AB.

På Brandholmen finner man fina promenadstråk, småbåtshamn, skolor och restauranger. Maison Forte planerar även att etablera en närlivsbutik inom kvarteret. I området ligger även Rosvalla Arenor med idrottsanläggningar för ett flertal olika sporter.

Ett kvarter där seniorer och vårdtagare kan bo i ett skräddarsytt område med stora valmöjligheter i en redan väl fungerande stadsdel.

En boendekedja på en unik plats i Nyköping, intill havet mitt i vacker natur, där infrastrukturen i omgivningen redan är etablerad. Här skapar vi en boendeform som främjar för umgänge över gränserna, en plats där anhöriga kan leva vid sidan av sina käraste som behöver daglig vård. Integrerat nära affärer, mötesplatser, kommunikationer, m.m.

En genomtänkt design, goda rumssamband och områdesplanering i samspel med den havsnära omgivningen genomsyrar bebyggelsen.

Första etappen som byggs är ett särskilt boende på fastigheten koggen 4, i lokalerna ryms 84 lägenheter, storkök och en närlivsbutik.

Bild på flerbostadshus